Visco is uitgegroeid tot een betrouwbare totaalleverancier voor de horeca, met een sterke basis in de visverwerking. Ontdek hoe wij zijn uitgegroeid van in- en verkoopbedrijf van vis, tot een totaalleverancier voor de horeca.

visco 1978

1978

Visco wordt opgericht

Visco start op Urk als kleinschalig in- en verkoopbedrijf van vis. Door de jaren heen stijgt de vraag naar gefileerde vis, en visverwerking groeit uit tot één van de belangrijkste onderdelen van onze bedrijfsvoering.

horecaleverancier

2009

We verleggen onze focus

Door automatisering van onze ambacht, een veranderende markt en onze kennis van vis, verleggen we onze focus: Visco richt zich volledig op directe leveringen aan horecaondernemingen.

2014

Een nieuw pand

Door de focusverlegging in 2009 is Visco sterk gegroeid. Tijd voor de volgende stap: we verhuizen naar een pand dat ruimte biedt voor verdere groei, samen met onze klanten.

2013

Lancering Umai

Visco lanceert het eigen merk Umai. Het Japanse woord umai (うまい) beschrijft lekker eten, wat goed op smaak is. Alle Umai-producten worden door ons geselecteerd, getest en goedgekeurd.

2019

Overname Wylax Raamsdonksveer

Visco neemt Wylax in Raamsdonksveer over. Met deze logistieke hub kunnen we onze klanten nog beter van dienst zijn, met dagelijkse levering in een groot deel van het land.

2018

Grootse sushileverancier van Nederland en België

Visco, begonnen als inkoper van vis, is uitgegroeid tot de grootste sushileverancier van Nederland en België. Ons assortiment is aanzienlijk uitgebreid met diverse vis- en droogproducten.

visco geschiedenis nieuwbouw

2024

Uitbreiding van ons hoofdkantoor op Urk

Waar Visco verschillende magazijnen op Urk telde, brengen we nu alles samen op één centrale locatie. De nieuwbouw wordt voorzien van een grote diepvriescel, koelopslag, droogopslag en een inpandige verkeersstraat voor het laden en lossen.