
1978
Visco wordt opgericht
Visco start op Urk als kleinschalig in- en verkoopbedrijf van vis. Door de jaren heen stijgt de vraag naar gefileerde vis, en visverwerking groeit uit tot één van de belangrijkste onderdelen van onze bedrijfsvoering.

2009
We verleggen onze focus
Door automatisering van onze ambacht, een veranderende markt en onze kennis van vis, verleggen we onze focus: Visco richt zich volledig op directe leveringen aan horecaondernemingen.

2014
Een nieuw pand
Door de focusverlegging in 2009 is Visco sterk gegroeid. Tijd voor de volgende stap: we verhuizen naar een pand dat ruimte biedt voor verdere groei, samen met onze klanten.

2013
Lancering Umai
Visco lanceert het eigen merk Umai. Het Japanse woord umai (うまい) beschrijft lekker eten, wat goed op smaak is. Alle Umai-producten worden door ons geselecteerd, getest en goedgekeurd.
2019
Overname Wylax Raamsdonksveer
Visco neemt Wylax in Raamsdonksveer over. Met deze logistieke hub kunnen we onze klanten nog beter van dienst zijn, met dagelijkse levering in een groot deel van het land.
2018
Grootse sushileverancier van Nederland en België
Visco, begonnen als inkoper van vis, is uitgegroeid tot de grootste sushileverancier van Nederland en België. Ons assortiment is aanzienlijk uitgebreid met diverse vis- en droogproducten.

2024
Uitbreiding van ons hoofdkantoor op Urk
Waar Visco verschillende magazijnen op Urk telde, brengen we nu alles samen op één centrale locatie. De nieuwbouw wordt voorzien van een grote diepvriescel, koelopslag, droogopslag en een inpandige verkeersstraat voor het laden en lossen.