Zalm: de allermansvriend

Zalm is één van de meest geliefde vissoorten en wordt wereldwijd gegeten vanwege zijn veelzijdigheid, unieke smaak en goede voedingswaarden. Deze vis is rijk aan eiwitten, omega-3-vetzuren, vitaminen (A, D, B12) en mineralen zoals kalium en selenium. Vooral de omega-3-vetzuren maken zalm een gezonde keuze voor het hart en de hersenen. Of je het nu rauw eet in, bijvoorbeeld sushi of de vis bakt, zalm is altijd een goede keuze.

Foto van het gerecht zalm tataki van restaurant van Visco Horeca
Wist je dat: omega-3 vetzuren belangrijk zijn voor de gezondheid van het hart en hersenen? Ze verlagen bijvoorbeeld de bloeddruk en ondersteunen de hersenfunctie.
Sakeroll

Specialist in viswerking

Onze thuisbasis, Urk, heeft zich in de vorige eeuw gespecialiseerd op de verwerking en verkoop van Noordzeevis. De industrie is daardoor vrijwel volledig toegespitst op de visverwerking en staat er een indrukwekkend logistiek netwerk. De laatste jaren heeft de focus zich echter steeds meer verlegd naar zalm. Dat zit zo: door de aanhoudende regeldruk wordt er steeds minder Noordzeevis gevangen, waardoor visverwerkers meer toegespitst zijn op zalm. Zalm moet namelijk, net als andere vele vis- en vleessoorten, besterven. Dit proces, rigor mortis, vindt enkele uren plaats na de slacht en duurt tot 24 uur. Na dit proces kan de zalm verwerkt worden.Mede dankzij het logistieke netwerk en de bestaande visverwerking kan de zalm op Urk na transport meteen verwerkt worden.

lala

Zo kunnen wij dagelijks verse zalm leveren!