Onze fabriek in Sri Lanka

Toen sushi zo'n 20 jaar geleden een opmars maakte in Nederland, zagen wij dat de tonijn die men verkocht ver ondermaats was. Het constant verbeteren van de kwaliteit van onze tonijn kreeg onze focus. Vandaag de dag zijn we trots om te zeggen dat we de beste en meest verse tonijn aanbieden, wat het resultaat is van een jarenlange focus op verbetering en innovatie.

Foto aanzicht tonijnfabriek in Sri Lanka
[@portabletext/react] Unknown block type "undefined", specify a component for it in the `components.types` prop

Verantwoordelijkheid in Sri Lanka

Maar onze inzet stopt niet bij de vis. We begonnen ons steeds meer te beseffen dat we een verantwoordelijkheid dragen in het land van herkomst van onze tonijn: Sri Lanka. Daarom hebben we vorig jaar samen met onze partners een nieuwe fabriek gebouwd die voldoet aan alle Europese eisen, maar ook op het gebied van duurzaamheid en maatschappelijke verantwoordelijkheid zijn steentje bijdraagt.

Nieuwe kansen

De fabriek is bewust gevestigd in een kleine gemeenschap, waar de mensen voorheen beperkte werkmogelijkheden had. Kokosnoten plukken was een belangrijke bron van inkomsten, maar nu biedt de fabriek extra werkgelegenheid en de mogelijkheid om opleidingen te volgen. Deze verandering opent deuren naar een betere toekomst! In Sri Lanka is het niet gebruikelijk om een kantine met recreatiefaciliteiten te hebben binnen een bedrijf, maar wij hebben dit bewust wel gedaan. We hebben een ruimte gecreëerd waar medewerkers samenkomen en elkaar leren kennen. Het verschil is in één oogopslag duidelijk: het bevordert niet alleen het werkplezier, maar ook de saamhorigheid binnen het team. En terwijl gelijke kansen bij ons vanzelfsprekend zijn, is dat in Sri Lanka nog niet het geval. Daarom zetten wij ons in om minstens 50% vrouwelijke medewerkers aan te trekken.

SriLanka-recreatiefaciliteiten
[@portabletext/react] Unknown block type "undefined", specify a component for it in the `components.types` prop

Mileubewust

De fabriek is gebouwd met respect voor het milieu. Al het afval- en regenwater wordt verzameld en via een bacterieel proces gezuiverd, waarna het water wordt gebruikt om het grote veld naast de fabriek met kokosnoten, ananassen en ander gezond fruit te bewateren. Dit fruit is in eerste instantie bedoeld voor consumptie door onze medewerkers en alles wat overblijft verkopen we op de lokale markt.


"Met deze fabriek combineren we kwaliteit, duurzaamheid en maatschappelijke verantwoordelijkheid. We zorgen niet alleen voor de beste tonijn, maar bouwen ook mee aan een duurzame toekomst voor de gemeenschap in Sri Lanka."