Duurzaam ondernemen als kern van onze missie

Als totaalleverancier voor de horeca, nemen we onze verantwoordelijkheid serieus, zowel in ons assortiment én in hoe we ondernemen. We zoeken continu naar manieren om onze impact te verkleinen en de keten te verduurzamen. Niet alleen met verantwoorde producten, maar ook met kennis, inspiratie en verhalen die blijven hangen.

Droogopslag van Visco Horeca.

Van de Noordzee tot de keukens van restaurants en hotels: we verkleinen onze ecologische voetafdruk, ondersteunen faire handel en zorgen voor transparantie die gasten raakt. Duurzaamheid zit in ons DNA, van ons assortiment tot onze logistieke en internationale samenwerkingen. We helpen horecaondernemers om bewuste keuzes te maken, zonder concessies aan kwaliteit, smaak, beleving of marge.

Een toekomstbestendig pand & logistiek systeem

Met de uitbreiding van ons hoofdkantoor en distributiecentrum op Urk hebben we een grote stap gezet richting toekomstbestendig ondernemen. In plaats van meerdere magazijnen, werken we nu vanuit één centrale, een energie-efficiëntie locatie: de inpandige verkeerstraat minimaliseert onnodige bewegingen, terwijl de geavanceerde koel- en diepvriescellen en ruime opslagfaciliteiten zorgen voor een optimale werkflow.

Momenteel maken we slim gebruik van dynamische stroomtarieven en zonne-energie om onze koel- en diepvriesinstallaties maximaal in te zetten tijdens periodes van stroomoverschot. Zo hoeven de koel- en diepvriescellen minder te werken bij tekorten, wat niet alleen ons energieverbruik verlaagt, maar ook bij draagt aan grid- balancing door het net stabiel te houden.

Voor in de toekomst blijven we optimaliseren, we onderzoeken de implementatie van batterijopslag, waarmee we de overtollige zonne-energie nog efficiënter kunnen opslaan en pieken in het net nog beter kunnen opvangen.

Moet verkeerstraat komen te staan

Minder kilometers, meer impact

Vanuit Urk brengen we alles slim samen. Door leveringen te bundelen op één centrale plek, verminderen we de voedselkilometers enorm. Maar we gaan verder: ons netwerk van hubs in IJmuiden, Raamsdonksveer, Lochem en Venray maken het verschil. Vrachtwagens vanuit Urk brengen goederen naar de hubs, waarna kleinere bakwagens de laatste kilometers afleggen. Dit systeem maximaliseert beladingsgraden, minimaliseert lege ritten en tegelijk ook de totale kilometers worden sterk verminderd.

Daarnaast zetten we AI in om routes slimmer in te plannen: algoritmes analyseren in het verkeer, weersomstandigheden en bestellingen in real-time, voor een strakkere planning met minder uitstoot.

De hubs zijn strategisch voorbereid op de transitie elektrisch rijden. We starten in zero-emissie zones en rollen dit stap voor stap uit naar heel Nederland. Ons doel? Volledige elektrificatie.

Ook stimuleren we onze chauffeurs van de bestelwagens om duurzamer te rijden. Dit doen we door middel van tips voor ecologische rijstijlen en brandstofbesparing. Kleine aanpassingen die grote impact hebben op emissies en veiligheid.

Door deze slimme aanpak verkleinen we niet alleen emissies, maar versterken we ook de lokale economie en flexibiliteit in onze dienstverlening. Het resultaat? Snellere, groener betrouwbaardere leveringen aan jouw deur.

[@portabletext/react] Unknown block type "undefined", specify a component for it in the `components.types` prop

Een assortiment met eerlijke verhalen

Ons assortiment zit vol producten met een eerlijk en verantwoord verhaal. Neem onze verse vis van Wild ’n Zilt: gevangen op de Noordzee met respect voor natuur, vissers en toekomstige generaties. Samen zetten we ons in voor duurzame visserij en hebben we een bijzonder belang in de MDV1 (Masterplan Duurzame Visserij), de meest duurzame kotter van Europa. Deze innovatieve kotter vermindert afval en emissies dankzij een krachtige elektrometer die het brandstofverbruik minimaliseert, hij heeft ook wel de bijnaam: “de Tesla van de zee”.

Daarnaast worden er nieuwe nettechnieken gebruikt om bijvangst drastisch te verlagen. Zo wordt er alleen de gewenste vis gevangen en wordt het zee-ecosysteem beschermd. Dankzij deze innovaties genieten onze klanten niet alleen van vis die smaakvol is, maar ook die gecertificeerd is en duurzaam is. (Lees hier het artikel van Wild n’ Zilt)

We breiden continu uit met alternatieven zoals duurzaam vlees en biologische groenten, sauzen, oliën en wijnen. Allemaal zorgvuldig geselecteerd op certificering, traceerbaarheid en smaak.

We bieden meer dan producten: wij ontzorgen jouw als klant doormiddel van onze kennis, ondersteuning en marketingtools. Zo kunnen wij jouw duurzame keuzes zichtbaar maken voor de gasten. Denk aan verhalen over de herkomst, recepten met een duurzame twist of labels die de impact belichten.

Foto pakken van Waterdingen in Sri Lanka.

Duurzaam ondernemen in Sri Lanka

Wij geloven dat duurzaamheid verder gaat dan Nederland. Daarom zijn wij mede-eigenaar van een tonijnfabriek in Sri Lanka, waar we werken aan een verantwoorde productie. Hier combineren we topkwaliteit verwerking met zorg voor mens en milieu.
We investeren in de lokale bevolking door banen, opleidingen en eerlijke lonen, in oktober 2025 kregen we hiervoor de certificering Great Place To Work.

Tegelijkertijd blijven we innoveren: met waterzuivering die afval beperkt en zonne-energie die de fabriek zelfvoorzienend maakt. De fabriek is een schoolvoorbeeld: we hergebruiken restwarmte en streven naar zero-waste-processen.

Zo zorgen we voor tonijn die niet alleen lekker en betaalbaar is, maar ook met respect voor mens en natuur. Door deze aanpak versterken we de keten en laten zien dat globale impact begint bij lokale actie.

Sri Lanka

Onze visie naar een groenere toekomst

Wij zien duurzaamheid niet als een eindpunt, maar als een reis. Elke dag zetten we stappen, van minder CO₂-uitstoot tot meer zorg voor natuur. En als er iets beter kan, blijven we optimaliseren.

Maar we doen het niet alleen. Samen met onze partners, leveranciers en horecaondernemers bouwen we aan sector die blijft groeien.